De Telegroef

Sprookjeshuwelijk geslaagd dankzij dappere avonturiers

Prinses Fiona gelukkig getrouwd met prins Valiant

RIJK VAN OBERON – Gisteren was het dan eindelijk zover: de beeldschone prinses Fiona trad in het huwelijk met haar sprookjesprins Valiant. Omringd door hoogwaardigheidsbekleders uit het rijk der Elfen, Dwergen en Mensen hebben het sprookjespaar elkaar het ja-woord gegeven. Speciale gasten waren de overlevenden van de queeste die geleid heeft tot de terugkeer van de bruidsschat. Koning Oberon en het bruidspaar hebben in de ceremonie woorden van dank aan deze dappere helden gericht.

Het scheelde weinig of dit huwelijk had niet plaatsgevonden. Na maanden van voorbereiding zegde de andere partij het voorgenomen huwelijk af. Het schijnt dat koning Oberon een bruidsschat moest inbrengen om de machtsverhoudingen tussen zijn en de nieuwe schoonfamilie te beslechten. De schat die Oberon wilde inbrengen bleek echter van hem te zijn gestolen. Daarop had de koning advertenties verspreid om avonturiers aan te trekken om de bruidsschat terug te vinden.

Er wordt gefluisterd dat de eigen oogappel van Oberon mee moest met het gezelschap avonturiers, dat zich uiteindelijk had gemeld voor de missie. Deze moest dus de eigen bruidsschat terughalen bij de dief! Die dief bleek niemand minder te zijn dan de oude vijand van Oberon, wiens naam we hier niet wensen te vermelden.

De moordenaar van de voorganger van koning Oberon wilde kennelijk zijn aartsvijand een hak zetten. Dat was dus bijna gelukt, als niet het aangenomen kind van koning Oberon, samen met de avonturiers, zijn nemesis had verslagen! Met de terugkeer van de schat konden de voorbereidingen voor de feestelijkheden alsnog worden voortgezet.

Het bleef gisteren nog lang onrustig Onder de Berg. De nodige mede en hypocras hebben gediend als olie om de enigszins verstoorde relatie tussen de beide families te smeren.  Prinses Fiona en prins Valiant bedanken allen aanwezigen voor hun felicitaties. En de gnomen in het bijzonder voor de hypocras. Een van de aanwezigen sprak de hoop uit dat er snel kleine prinsjes en prinsesjes mogen worden verwelkomd. En die hoop delen wij natuurlijk ook!

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Mordred verslagen!

Product

Mordred krijgt de genadeklap!

(advertentie)
Reclame Hypocras

Geniet en drink met je maten!